woensdag 28 december 2011

De engelen van de aarde

Aartsengelen of planeetgoden regeren over de planeten van ons zonnestelsel: Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. zij regeren ook over de twee hemellichamen, de zon en de maan. Het zijn de opzichters van de planeten en van wat hier allemaal gebeurt.

Uit onze menselijke gevoelens geven we de engelen namen, zodat het gemakkelijker is om met ze te kunnen communiceren. Volgens de Christelijke en de Islamitische engelenleer zijn er maar vier aartsengelen" Michaël, Gabriël, Rafaël en Uriël". Zij regeren over de vier windstreken: noord, oosten zuiden en westen, en over de vier elementen: vuur, aarde, lucht en water. De andere drie " Anaël, Samuël en Sachiël" regeren over de planeten.

Zij zouden geschapen zijn op hetzelfde moment, de tweede dag van de schepping. God gaf hun de vrije wil, onsterfelijkheid en goddelijke intelligentie. Hun taak was het heelal te beheren en van de glorie van God te getuigen. De meeste engelen verbonden zich met de goddelijke wil en gaven hun vrije wil als bewijs van hun aanbidding terug aan God.
De engelen die dat niet deden, werden het slachtoffer van hun hoogmoed en kwamen in opstand tegen God. Zo begon de hemelse oorlog en de zondeval van opstandige engelen, zij werden duivels en demonen zoals de engel Satan of duivel genaamd.
Michaël
Aartsengel van de brandende vorst van het licht en held van het mensdom, hij regeert over de Zon en is de bekendste engel van alle engelen. Zijn naam betekent "die als God is" en is een perfecte weerspiegeling van het goddelijke licht.

Michaël is de vorst van het licht die de strijdkrachten van het goede aanvoert tegen de machten van de duisternis. Hij is de overwinnaar van Satan in de hemelse oorlog en redde Daniël uit de leeuwenkuil. De moslims beschrijven hem als een gevleugelde die bedekt is met saffraankleurige haren. Michaël is de drakendoder en de hemelse tegenstander van Sint Joris.

Hij is de beschermheilige van hoger gelegen plaatsen en veel kerken en kapellen op de top van een heuvel zijn aan hem toegewijd. Deze aartsengel wordt afgebeeld als de drakendoder in de kleuren rood, wit en groen en met een glanzend zwaard of lans, staat met zijn voet op de nek van de draak.

Als de engel des doods en de goddelijke gerechtigheid houd hij een weegschaal vast, als aartsengel van het zuiden vertegenwoordigt hij het element vuur en de zomer.
Gabriël

Gabriël is de aartsengel van de Maan, staat bekent als "de man van God". Hij is de engel van de aankondiging, opstanding en de dood. Hij is ook de boodschapper en één van de vier engelen die bij naam wordt genoemd. De naam Gabriël is afgeleid van gibor en el, wat "macht van God" betekent.
Hij bracht Maria de boodschap dat zij de Zoon van God zou baren . Zo werd deze engel ook de engel van geboorte en hoop, voor de begeleiding, de hoop en verantwoording voor de geboorte van een kind. Ook als de dood aantreedt, verschijnt Gabriël om de ziel naar zijn bestemming te begeleiden.
Gabriël staat vaak afgebeeld met een bazuin, want hij zou uitverkoren zijn om het laatste bazuingeschal te laten horen waarmee het einde deer tijden wordt ingeluid en het Laatste Oordeel wordt aangekondigd. In de oude Joodse leer werd Gabriël beschouwd als een vrouwelijk wezen, de enige vrouwelijke engel in het hemelse werelden. Deze aartsengel staat voor het westen, dat het vrouwelijke element water wordt geassocieerd.

Gabriël, engel van de planeten, is heerser van de maandag, de dag van de man, en heerser van het teken kreeft, dat de maan als begeleidende planeet heeft. De maan, metgezel van de zon, is de meest vrouwelijke van alle hemellichamen. Zijn loop bestuurt de menstruatiecyclus van de vrouw, de getijden van de oceanen en het ritme van de levenskrachtige energie die rond de aarde stroomt.


De kleuren van Gabriël zijn deze van de maan: zilver en glanzend wit. Hij kan het best worden aanroepen rond nieuwe of volle maan voor liefde, kracht en schoonheid.
Raphaël

Raphaël is heerser van de planeet Mercurius, zijn naam betekent: "God heeft genezen" en regeert over de serafijnen. Hij is de engel van de genezing, de wetenschap en kennis, is een van de vier engelen die genoemd worden in de bijbel en wordt aanzien als leraar in de geneeskunde.

Hij is door God met een ring naar Koning Salomo gestuurd om hem te helpen bij het bouwen van de tempel. Deze zegel was het pentagram dat het vermogen had demonen te bedwingen.
Deze zegel staat dus ook bekend als " de zegel van Salomo", en is een zeer belangrijk pentagram bij magische rituelen of ceremonieën. Dit pentagram wordt als handelsmerk gebruikt door apothekers in Europa.

De aartsengel Rafaël staat voor het Oosten, hij is heerser van het element lucht. Zijn dag is de woensdag, de dag van Mercurius. Rafaël helpt ons, net zoals Mercurius om onszelf te genezen en hij toont ons dat wij de kennis kunnen gebruiken om in het rijk der hemelen te komen. Hij heeft een fantastisch gevoel voor humor en is een amusante gids en begeleider op het levenspad.
Hij wordt vaak afgebeeld gekleed als pelgrim, met een hoed op, en in de ene hand " een herautsstaf en twee omhoogklimmende, in elkaar gevlochten slangen"; in de andere hand heeft hij een medicijnflesje. Rafaël is aangesteld als de heerser van de krachten. Hij zou vleugels hebben aan zijn slapen, schouders en aan zijn enkels. Zijn kleuren, zijn de kleuren van de zonsopgang: geel, oranje en lichtblauw.

Uriël
Uriël betekent "als vuur van God". Het is de engel van het milieu en toegewezen aan de levensboom. Hij is de machtigste en krachtigste aartsengel, is een van de engelen van de tegenwoordigheid en is in staat de onvoorstelbare helderheid van de troon te weerspiegelen.

Zijn symbool is de bliksemflits en is ook de engel van het onheil met het scherpe gezichtsvermogen. Hij is het die, volgens de Sibillijnse boeken, de sleutels van de hel beheert en de poorten van de hel moet openen op de dag des oordeel.
Uriël kan een angstaanjagende engel van rechtvaardigheid zijn die de zondaren straft, maar hij is ook een betrouwbare gids voor de mensheid en boodschapper van de goddelijke waarheid.
Hij is de engel van het noorden, en heerst over het element aarde en zijn seizoen is de winter. Zijn planeet is Uranus en wordt verbonden met de elektriciteit en onverwachtse activiteit.

Hij kan plotselinge flitsen van inzicht en inspiratie verschaffen, is de engel van het elfde uur op wie een beroep kan gedaan worden om in extreme noodsituaties ter hulp te schieten.
Uriël is heerser van de zaterdag en het teken van Waterman. Witte kwartskristallen, het bevroren ijs en geleiders van elektriciteit zijn aan hem gewijd.
Hij wordt afgebeeld met een boek en een perkamentrol in zijn linker hand, met daarin de symbolen van Gods wetten, en met zijn rechter open handpalm omhoog met een vlam. Andere benamingen van Uriël zijn: engel van profetie, engel van berouw, engel van de donder en bliksem, engel van de verschrikking, gezicht van god en engel van de kabbala.

Deze aartsengel kan best voorgesteld worden als een reusachtige, schitterend figuur, omgeven door een regenboogkleurige lichtkrans en met een kroon van kwarts waar de bliksemflitsen uit komen. Zijn gezicht is streng en zijn straalblauwe ogen lijken overal doorheen te dringen.
Anaël
Anaël is de aartsengel van Venus en een andere naam voor de aartsengel Hagiël. Hij is heerser van Venus, de planeet van de liefde. Anaël is de engel van het huwelijk, die Gods zegen vraagt voor de paartjes die hun liefde willen heiligen door als man en vrouw hun lot te verbinden.

Anaël schept blijheid in alles wat liefde is tussen de mensen, maar het verlenen van vertrouwen en de overgave die nodig zijn voor het huwelijk, wanneer zij gevraagd wordt. Zijn mannelijk aspect wordt vertegenwoordigd door Eros en Cupido, om met zijn liefdespillen de geliefden met elkaar verbinden.

Zij kan niet ingrijpen in het persoonlijke lot van een mens, maar als het mogelijk is om uw wens in te willigen, kunt u er zeker van zijn dat Anaël alle hindernissen die in een huwelijk in de weg staan weg zal werken.

De voorstelling van deze engel, is een jongeling die mannelijk noch vrouwelijk is, maar de schoonheid van beide seksen combineert. Hij draagt een lange roze mantel en zijn lang zwart haar is samengebonden met een krans van witte bloemen en rozen in een paardenstaart.

Deze engel kan opgeroepen worden voor alle zaken die met liefde te maken hebben, harmonie, vriendschap, genot, huwelijkszaken, muziek en schoonheid.
Samuël
Hij is de aartsengel van Mars, en verbonden met oorlogsgoden zoals Ares, Mars en Tiw. Samuël vertegenwoordigt de levenskracht, indien geleid in de juiste baan, voor constructieve doeleinden kan gebruikt worden.
Deze aartsengel wordt voorgesteld als een lange man in een rode mantel. Zijn haar op zijn plaats gehouden door een gouden diadeem waarop een pentagram is gegraveerd. Zijn sterke hand rust op het handvat van een slagzwaard, waarin runen tekens zijn aangebracht.

Samuël wordt aanroepen voor alles wat te maken heeft met daden van fysieke moed, hij schenkt de bekwaamheid van handenarbeid, vakmanschap en beschermt tegen gevaar van vuur en geweld.
Sachiël

Sachiël is de aartsengel van de planeet Jupiter, en de Hemelvader van Zeus, Jupiter, Dagda, Ptah en Thor. Hij wordt ook verbonden met de oppergoden. Sachiël staat voor mannelijke kracht die vruchtbaarheid en materiele overvloed brengt.

Hij wordt voorgesteld als een goede gebouwde oudere man, en draagt een paarse mantel, versiert met gouden munten waarin een pentagram is gegraveerd. De aartsengel Sachiël heerst over alle zaken met materiele rijkdom, hoge maatschappelijke positie, politieke macht, zaken, gokken, belangrijke vriendschappen en zowel voor juridische als voor verzekeringszaken.

Hij wordt opgeroepen bij hulp op gebied van financiële zaken.

Cassiël

Cassiël heerst en regent over de planeet Saturnus en de engel van de tranen. Hij is de heerser van de zaterdag en Saturnus, de planeet van de beperkingen en de remmingen. Saturnus is de meest afgelegen en langzaamste van alle zichtbare planeten. Op weg van de terugkeer is hij de bewaker, die alleen zij die het vaardigst zijn toelaat in het hemelse rijk.

Het karakter van Saturnus wordt voorgesteld als een oude vader met een zeis en een zandsloper, wat betrekking heeft op de dood. Als de geestelijke kracht van Saturnus wordt Cassiël ook wel de engel van de tranen genoemd.

Hij is er om te helpen, maar zijn lessen gaan over de harde feiten van het leven. Cassiël is een uitdager, met de vraag: "Hoe graag wilt u het". Als uw antwoord is "Genoeg om de noodzakelijke inspanningen te leveren", dan hebt u een krachtige bontgenoot gevonden.

Cassiël kan zelfmedelijden omzetten in bescheidenheid, verantwoordingsgevoel en lusteloosheid. Schrijf uw smeekbede aan Cassiël op een zaterdag en gebruik paarse kaarsen en zijde om hem aan te roepen. Saturnus beweegt heel langzaam en het kan maanden duren voordat Cassiël antwoordt geeft. Doe dit op het tijdstip van een zaterdagavond rond de klok van 22 uur.
Metatron

Hij is de meest aardse engel van alle Aartsengelen, aangezien hij ooit een wijs en deugdzaam man was, die door God in de Hemel werd opgenomen" Ging met God". Hij is rijk gekleed en heeft in zijn ene hand een pen, waarmee hij onze daden optekent in het levensboek. Metatron is in staat ons te helpen om de ware maat der dingen te kennen.
Metatron noemde Henoch, en was de zevende aartsengel na Adam. Hij staat bekend als eerste en laatste van de aartsengelen en wordt afwisselend de Kanselier van de hemel, de engel van het verbond en de koning der engelen genoemd.

Hij moet het menselijke leven en hun daden ondersteunen en treedt op als brug tussen het goddelijke en de mensheid. Ook helpt hij om de juiste maat te vinden wat we doen voor onszelf en anderen. Hij kan ons helpen om een relatie te laten slagen, afvallen en stoppen met een verslavende of enkele slechte gewoonten.

We kunnen de aartsengel Metatron bidden om onze inspanningen te begeleiden en ons te helpen de juiste maat te vinden voor onze productie en activiteiten. We kunnen hem vragen onze meditaties te assisteren om te weten wanneer "iets genoeg is" of wanneer we meer moeten doen voor onszelf of voor de anderen.
Hij is rijk gekleed en heeft in zijn ene hand een pen, waarmee hij onze daden optekent in het levensboek. Metatron is in staat ons te helpen om de ware maat der dingen te kennen.
Metatron noemde Henoch, en was de zevende aartsengel na Adam. Hij staat bekend als eerste en laatste van de aartsengelen en wordt afwisselend de Kanselier van de hemel, de engel van het verbond en de koning der engelen genoemd.

Hij moet het menselijke leven en hun daden ondersteunen en treedt op als brug tussen het goddelijke en de mensheid. Ook helpt hij om de juiste maat te vinden wat we doen voor onszelf en anderen. Hij kan ons helpen om een relatie te laten slagen, afvallen en stoppen met een verslavende of enkele slechte gewoonten.
We kunnen de aartsengel Metatron bidden om onze inspanningen te begeleiden en ons te helpen de juiste maat te vinden voor onze productie en activiteiten. We kunnen hem vragen onze meditaties te assisteren om te weten wanneer "iets genoeg is" of wanneer we meer moeten doen voor onszelf of voor de anderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten